ДОБРИЯТ КОКТЕЙЛ ВЪРВИ С ДОБРА АТМОСФЕРА

ДОБРИЯТ КОКТЕЙЛ ВЪРВИ С ДОБРА АТМОСФЕРА
4 March, 2019

В резултат на големите жеги навън и обзелото ни лятно настроение, в главите ни не остана място за сериозни теми. Можем да ви говорим само за коктейли, плажове и удобни мебели. Да, да – мебелите за нас са както работа, така и е едно огромно удоволствие. В офиса спретнахме списък с какво ни трябва за да се по-отпуснем в летните, горещи вечери независимо дали се намираме на морето или сме в някой голям град.

Предлагам да се захващаме с раздаването на съветите.

Първо: Избор на подходящ коктейл.

Обменяйки опит помежду си и с близкото ни обкръжение установихме, почти с научен подход, че най-любимите ни коктейли са Мохито, Куба Либре и мастиката (респективно узо). Тук започвам да се чудя, защо мастиката попадна в графа коктейли, ама хайде няма да се задълбавам в подробности. Набързо да споделим и рецептите им:

Мохито (50 мл. ром, 12 листа мента, 1 с.л. пудра захар, 1 лимон, 100 мл. сода): Поставете листата от мента (12 листа) на дъното на чашата. Разрежете лимона (1 бр) на 8 парченца и поставете в върху ментата. Намачкайте хубаво, така че лимонът да изпусне своя сок и да се смеси с ароматните масла на ментата. Прибавете захарта и разбъркайте. Добавете лед, които е разбит на ситно. Върху него сипете ромът (50 мл.) и содата (100 мл.).

Куба Либре (50 мл. бял ром, 15 мл. сок от лимон, 150 мл. кока кола): Във висока чаша се сипват ромът и сокът от лимон, слага се лед и се допълва с кока-кола.

Мастика: Най-добре се пие изстудена под 0°C с подходящо мезе – грозде или диня. Специалитетите тип – диня с инжектирана мастика в нея, ще си ги спестя.


Второ: Подходящата атмосфера

Освен коктейли за отскок, имате нужда и от нещо, което да настрой мозъкът ви за релаксация. Обикновено при споменаването на тази дума  в главата на всички изникват картини от екзотични плажове, морски заведения, богати и красиви къщи и пр. Знаете ли кое е общото между всички тези картини? Може би с изненада ще установите, че това са градинските ратанови мебели. Да, там на картинката винаги има едно удобно местенце, на което да се отпуснете и да се насладите на гледката и времето. Ратановите мебели са се наложили като най-издръжливи на атмосферните условия, слънцето и водата. Техният дизайн предразполага към почивка и приятни мигове. За това те често са избор за места с басейни, заведения, тераси, поляни, веранди и всякакви такива приятни местенца, на които искаме да бъдем.

Разбира се добрата компания винаги е част от доброто изкарване  и забавленията.

На кратко това са съветите от нас за добро лятно настроение.


За тези, които са останали с нас до последния ред, ще споделя и една рецепта бонус:

Обядът на маймуната (лед, 50мл. “Бейлис”, 30мл. бананов ликьор, 30мл. “Малибу”, 15мл. сметана): Смесете продуктите в шейкър, разбийте добре и налейте във висока чаша. Сервирайте със сламка и украса по ваше желание.

А сега започвайте с приготовленията!