Общи условия за ползване

Настоящите Общи правила и условия уреждат взаимоотношенията между ФИЛМАР 74 ЕООД, като юридическо лице,  управляващо и ползващо марката „mebelionline” наричан по-долу „mebelionline” от една страна и посетителите и потребители на Интернет електронен магазин, намиращ се на Интернет адрес (домейн) https://mebelionline.eu (наричан за краткост Сайт).  Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на mebelionline.eu (с изключение на линка към настоящите “Общи условия”), потребителят приема тези  “Общи условия”  и се задължава да ги спазва.

ФИЛМАР 74 ЕООД е дружеств, регистрирано по Търговския закон на Република България, с адрес на управление:

гр.София, ул. “Хайдушка гора”, бл. 26,  БУЛСТАТ: 130749405, идент. No по ЗДДС: BG 130749405.

e-mail: filmar@abv.bg


РЕГИСТРАЦИЯ

За да получите правото да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите стоки в mebelionline.eu е необходимо първо да се регистрирате.
При регистрацията трябва да въведете адреса, който ще се използва за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка, имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С отбелязване в полето “Съгласен съм с “Общите условия”” клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите “Общи условия” и ги приема.


ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Личните данни, които mebelionline.eu получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката.  mebelionline.eu гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време.

Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на mebelionline.eu, заедно с прилежащите към него данни, по всяко време при желание от страна на потребителя.

За да ви предпазим от злоупотреба при плащане с вашата VISA или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики препоръчани от международните картови организации:

– Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка

– Автентичността на вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2)

– В допълнение, за идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации – Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.


ПОРЪЧКА

Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието,  вкл. в почивните дни и в дните на официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, начинa на доставка и начина на плащане. Снимките и визуализациите, показващи цветовете на предлаганите продукти, могат да изглеждат различно, в зависимост от настройките на Вашия монитор. След финализирането на поръчката на посочения от Вас е-мейл адрес ще получите данните за поръчката и тя ще бъде записана в клиентския Ви профил, в секция “Поръчки”.  Всички поръчки, финализирани с начин на плащане по банков път, с кредитна или дебитна карта, се считат за обвързващи и имат силата на договор между mebelionline.eu и клиента, САМО след получено успешно плащане. След финализирането на поръчката на посочения от Вас телефон ще получите потвърждение със същата информация. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите и от Вашия профил.

Етапи на осъществяване на поръчката:

1.      Регистрирате се като клиент

2.      Избирате стока(и) и количество и ги добавяте в количката

3.      Избирате метод на доставка (или попълвате адрес за доставка)

4.      Избирате метод за плащане

5.      При плащане с карта:

–         отваря се платежна страница на обслужващата ни банка (ОББ), където въвеждате данните на  вашата карта

–         Ако сте регистрирани в схемите за автентикация Verified by VISA илиMasterCard SecureCode се отваря автентикационна страница на вашата банка Издател, където въвеждате паролата си за автентикация

–         При успешна трансакция, на екран се визуализира трансакционна бележка, която разпечатвате или запазвате

 


ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА
Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка (Освен, ако не е упоменато друго в описанието на продукта).  В цената не е включен монтаж на мебелите. За мебели на стойност над 4000лв е предвидена опция за монтаж в границите на България. При желание на клиента за монтаж от наша страна на мебели с по-ниска стойност от 4000 лева или за монтаж извън България, той трябва да се свърже с представител на mebelionline.eu и да се уточнят подробностите.

mebelionline.eu има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените mebelionline.eu има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя. mebelionline.eu се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително платена.

Трансакционната валута при плащане с карта е Български лев (ЛВ). Ако на сайта има и цени в други валути, освен Български лев, те са само за информативни цели и могат да не са съвсем еднакви с начислената по вашата карта сума в същата валута.


ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА
Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:
1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод.
3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
4. Липса на телефон за контакт с потребителя.
При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.


НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

1. Плащане чрез дебитна или кредитна карта през виртуален ПОС на ОББ (поддържа плащане с карти Maestro, MasterCard, MasterCard Electronic, Visa Electron, Visa, V PAY); при избиране на този метод ще бъдете прехвърлени към страницата на ОББ АД, за да финализирате транзакцията; след постъпване на плащането в нашата система започва обработката на вашата поръчка. ***

При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

2. Плащане по банков път: заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от mebelionline.eu банкова сметка;

ФИЛМАР 74 ЕООД

Банка: ОББ, клон Хладилника, IBAN BG 98 UBBS80021096107030,  BIC UBBSBGSF
3. Плащане в офиса на ФИЛМАР 74 ООД на адрес: гр.София, кв. “Хладилника”, ул.”Филип Кутев” 137 (бившия “Винзавод”). При този вид плащане, както и след предварително свързване с представители на фирмата чрез формуляра за контакт (в горния десен ъгъл на уеб сайта), може да се плати аванс в размер на 50% от сумата, а доплащането да се извърши непосредствено преди доставка на мебелите. Във формуляра е необходимо да бъдат написани: имената на клиента, телефон или е-мейл за обратна връзка, каталожен номер и количество от желаната стока.

*** Условия за плащане с карта за избраната стока/услуга

– Моля, обърнете внимание, че вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или MasterCard SecureCode.

– Моля проверете също така, дали вашата карта е отворена от вашият издател за трансакции в Интернет.

– Максималната сума за трансакция е 10 000 лева.

– При плащане с карта трябва да попълните следните данни – данни на картата (номер, дата на валидност, 3-цифрен код за сигурност, име на картодържателя)

– За идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации – Verified by VISA и MasterCard SecureCode. В случай, че сте регистрирани от вашата банка Издател в тези схеми за сигурност, на екрана ви ще се появи страница където трябва да въведете вашата автентикационна парола.

4. Плащане при доставка с наложен платеж се допуска при артикули на стойност под 150 лева. Поръчката се приема за приета след като наш консултант се свърже с Вас и потвърди поръчката писмено чрез имейл.


 СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Срокът за изпълнение на поръчката е 20 работни дни и започва да тече от момента на постъпване на сумата  от стойността на поръчката по сметка на ФИЛМАР 74 ЕООД  или след потвърждение чрез имейл, ако поръчката е с наложен платеж.

Нашите продукти се изработват след задаване на конкретната поръчка, която се потвърждава с обаждане на клиента на посочения от него телефон. Поради тази причина продуктите, които са поръчани се тълкуват по Чл.55,ал.2, т.3 от Закона за защита на потребителя и не подлежат на връщане от клиента, с изключение на случаите, в които продуктите са с дефекти или не отговарят на описанията в сайта.


 КОНТАКТ / ОБРАТНА ВРЪЗКА

Ако искате да споделите своите впечатления или имате въпроси свързани с продуктите предлагани в нашия магазин или Ваша конкретна поръчка, не се колебайте да се свържете с нас, попълвайки и изпращайки формата за обратна връзка на посочения за коресподенция адрес след като натиснете бутона  Контакт в горния десен ъгъл на на уеб сайта.

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочения за коресподенция адрес.

Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, ще бъдат разрешавани по съдебен ред от компетентния съд в град София.


ГАРАНЦИЯ НА СТОКАТА

·              Гаранцията на мебелите е 24 месеца.

·              Фирмата не поема гаранционно обслужване при:

–          неправилно експлоатирани мебели и/или  умишлено причинени повреди.

–          неспазване на инструкцията за монтаж и неправилен монтаж на изделието. (Монтажът се извършва в съответствие с приложената към продуктите инструкция, като при съмнение съветваме да се свържете с нас).

–          при констатиране на опит да се отстранят евентуални дефекти от купувача или други неопълномощени лица.

СИГУРНОСТ

Вие носите пълна отговорност за опазването на вашето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Вие сте длъжен незабавно да уведомявате mebelionline.eu и съответните власти за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на Вашето потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

     Изгубена или открадната информация:

Вие трябва да ни информирате, ако Вашето клиентско име или парола са откраднати, изгубени или се използват против волята Ви. В такъв случай ние ще анулираме Вашия профил, за да предотвратим злоупотреби.

Промяна на личните данни:

Ако настъпи промяна в личните Ви данни (смяна на адрес, телефонен номер, електронна поща), имате възможност да ги коригирате във вашия акаунт. Това ще ни помогне да изпълняваме поръчките Ви коректно.

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ И ПРАВА

Цялото съдържание на сайта – снимки, графики, текстове и интерфейс с изключение на софтуера са собственост на mebelionline.eu. Това съдържание е направено с цел да помага на клиентите на сайта да се възползват максимално от нашите услуги. Всяко друго използване на изброените по-горе материали включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на mebelionline.euсе наказва от закона.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

Вие в качеството Ви на потребител сте длъжен да обезщетите mebelionline.eu за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за разходи и адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които сте:

·   Използвал, разположил на сървъра или където и да е в пространството на https://mebelionline.eu.

·   Изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез https://mebelionline.eu в нарушение на закона, настоящите условия за ползване, добрите нрави или Интернет етиката.mebelionline.eu гарантира на своите потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите условия за ползване.

При ползване на услугите, предлагани от mebelionline.eu, Вие се задължавате, независимо дали сте направил поръчка или не:

• да не нарушавате добрите нрави и интернет етиката при ползване на предоставяните от mebelionline.eu услуги;

• да уведомявате незабавно mebelionline.eu и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;

• да не извършвате злоумишлени действия, спрямо съдържанието на сайта и потребителите му. Публикуваните материали в сайта се използват за законни цели. Ние не приемаме, че съдържанието на сайта може да се използва от други лица за други цели.

Цените и наличността в сайта са обект на промяна без предварително предупреждение.